4 tips voor de inrichting van kleine kantoren

Niet ieder bedrijf is gezegend met honderden vierkante meters kantooroppervlakte. En dat is gelukkig ook helemaal niet erg. Er zijn voldoende mogelijkheden om een klein kantoor groter te laten lijken zonder stijl of functionaliteit te hoeven opofferen. Met de handige tips uit dit artikel zien ook de kleinere kantoorruimtes er ruim uit.

Bij het inrichten van kleinere kantoorruimtes, is het verstandig om een aantal design ‘regels’ in uw achterhoofd te houden. Denk hierbij aan dingen als de layout van de ruimte of het gebruik van kleuren en/of patronen.

Licht en kleuren
Bij de inrichting van een klein kantoor is het belangrijk om de juiste kleuren en patronen te kiezen voor de muren, maar ook voor het meubilair. Kies hierbij voor lichte kleuren en rustige patronen. Lichte kleuren zorgen dat een ruimte open en uitnodigend overkomt. Zorg ook voor voldoende licht. Daglicht is ideaal. Niet alleen zorgt het voor licht, maar ook voor frisse lucht en bovendien staat het een stuk gezelliger. Is daglicht geen optie? Zorg dan voor voldoende lampen die de ruimte goed verlichten.

→ Wist u dat de kleuren die op kantoor gebruikt worden, een groot effect hebben op medewerkers? In dit artikel leest u er meer over.

Functioneel meubilair
Denk bij de inrichting van een klein kantoor van tevoren goed na over de perfecte indeling voor het meubilair. Zorg voor extra ruimte door bijvoorbeeld kleinere meubelstukken aan te schaffen of door het meubilair tegen een wand of in de hoek te plaatsen. Kies ook hier voor lichte kleuren en het liefst ook voor meubels die ‘open’ zijn. Bijvoorbeeld bureau’s die niet dicht zijn aan de achterkant of open kasten om spullen in op te bergen. Om te zorgen dat het kantoor niet rommelig wordt, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een bureau met een kabelgoot.

Opbergmogelijkheden & opruimen
Een andere manier om een klein kantoor groter te laten lijken, is door het opgeruimd te houden. Gebruik (verticale) kastruimte om losslingerende spullen in op te bergen en zorg dat ieder item z’n eigen plek heeft. Nog een stap verder is het om al uw spullen te labelen en op te bergen in de daarvoor bestemde kast. Hoe minder er op het bureau rondslingert, hoe meer u het gevoel heeft dat u de ruimte heeft.

→ Deze vijf tips helpen u op weg naar een opgeruimd bureau.

Een minimalistische inrichting
Een persoonlijk kantoor met spullen die het echt van u maken, is natuurlijk leuk. Maar bedenk wel dat al die persoonlijke spullen het kantoor ook behoorlijk vol laten ogen. Als het gaat om kantoorinrichting geldt: less is more. Wilt u toch wat persoonlijke decoraties toevoegen? Kies dan voor eenvoudige items zonder drukke patronen. Een beetje persoonlijkheid door laten schemeren bij de inrichting van uw kantoor is prima, maar zorg dat u in dit stadium niet de eerder genomen stappen om uw kantoor ruimer te laten ogen, teniet doet.

Heeft u tips of hulp nodig bij de inrichting van uw kleinere kantoor? We helpen u graag op weg! Neem contact op met onze klantenservice.