Coronaproof kantoor? 3 tips om uw drukke kantoorruimte om te toveren tot een geschikte werkplek

Werkplek met scheidingswanden

Ook voor de uitbraak van het coronavirus was het al een probleem: te weinig ruimte op kantoor! Nu iedereen op anderhalve meter van elkaar moet werken, wordt de ruimte nóg schaarser. Gelukkig zijn veel medewerkers inmiddels gewend aan thuiswerken, maar er zijn ook andere oplossingen om een drukke werkruimte om te toveren tot een coronaproof kantoor!

Natuurlijk, kuchschermen en andere maatregelen die de hygiëne bevorderen zijn belangrijk, maar kijk ook vooral naar oplossingen die ook op de langere termijn voordeel bieden.

1. Kies voor zit-stabureaus

Nu zult u misschien denken: ‘Hoe kan een zit-stabureau bijdragen aan meer ruimte op kantoor?’, een begrijpelijke gedachte. Zit-stabureaus maken het mogelijk voor medewerkers om zittend en staand werken af te wisselen, iets wat bijdraagt aan de gezondheid van de medewerker. Dit soort werkplekken vervangen bureaus waar medewerkers alleen aan kunnen zitten (of juist alleen aan kunnen staan). Bovendien verkleinen ze de noodzaak om regelmatig op te staan en rond te gaan lopen (bijvoorbeeld om naar een andere werkplek toe te gaan).

Een bijkomend voordeel voor klein-behuisde bedrijven, is dat de zit-stabureaus ongekende flexibiliteit geven. Neem nou iets als een wekelijkse borrel. Door alle bureaus maximaal omhoog te zetten creëert u een semi-open ruimte die met een paar zitzakken eromheen prima werkt als ontspannen borrelplek!

2. Onmisbare scheidingswanden en privacyschermen

De kuchschermen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar waarom kiest u niet voor een duurzamere oplossing die ook over een paar jaar nog prima bruikbaar is? Scheidingswanden en privacyschermen zorgen niet alleen nu voor de benodigde afstand tussen collega’s, maar zijn ook nog eens heel erg geschikt om medewerkers meer rust en privacy te geven in hun werk. Zeker als er veel mensen in één ruimte zitten, kunnen de schermen het verschil maken voor medewerkers die gevoelig zijn voor geluiden.

De keuze is reuze! Denk bijvoorbeeld aan hangende schermen, verrijdbare of verplaatsbare wanden en akoestische schermen die aan de bureaus worden vastgemaakt.

3. Samenwerkplekken

Samenwerken is anno 2020 nog steeds de norm. Dat we snakken naar contact met collega’s is niet zo gek na meer dan 2 maanden werken vanuit huis. Zorg er daarom altijd voor dat u plekken heeft ingericht waar medewerkers kunnen blijven samenwerken. Uiteraard is het belangrijk dat de anderhalve meter afstand hierbij wél in acht genomen kan worden.

Zelfs met kleinere kantoren blijft het mogelijk om op een verantwoorde manier te werken. Deze drie tips helpen u op weg. Heeft u advies nodig over het coronaproof inrichten van uw kantoorruimte? We adviseren u graag!